Изложба „Тимочка епархија кроз време“ и у Књажевцу

Књажевац, 8. 9. 2016.

dsc04284

У галерији Завичајног музеја у Књажевцу отворена је изложба „Тимочка епархија кроз време“, коју је приредио Историјски архив „Тимочка крајина“.

dsc04343

После Зајечара, Сокобање и Неготина поставку изложбе „Тимочка епархија кроз време“, имали су прилику да виде и грађани Књажевца.

dsc04298

Изложба је реализована у сарадњи Историјског  архива Тимочка крајина Зајечар, Завичајног музеја Књажевац, Тимочке епархије и Црквене општине Књажевац, а поводом обележавања 180 година од оснивања Тимочке епархије.

Поставка изложбе кроз фотографије и документа Архива говори о Тимочкој епархији, религиозности народа и поштовању Православне цркве на подручју Тимочке крајине.

dsc04313

На отварању изложбе говорили су: Милена Милошевић Мицић, в.д. директора Завичајног музеја у Кнажевцу, Зоран Јанковић, један од аутора изложбе и Његово преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион, који је отворио изложбу.

dsc04341

Отварању изложбе присуствовале су бројне званице из јавног, друштвеног и верског живота. Свечаност је увеличао хор Свети Стефан краљ Дечански.

А.Ј.