Потписан Протокол о сарадњи са Архивом Републике Српске

Зајечар, 16. 9. 2014,

У Историјском архиву потписан је Протокол о сарадњи са Архивом Републике Српске, а изложбу фотографија и докумената „Жељезнице у Краљевини Југославији 1918–1941“ отворио Градоначелник Зајечара г-дин. Велимир Огњеновић.

У уторак 16. септембра 2014. у 13 часова у Галерији Историјског архива у Зајечару грађани су имали прилику да присуствују потписивању Протокола о сарадњи између Историјског архива „Тимочка крајина“ и Архива Републике Српске из Бања Луке.

Присутне су поздравили Велибор Тодоров, в. д. директора Архива у Зајечару и Душан Поповић, директор Архива Републике Српске.

У склопу сарадње, а поводом 140 година од изградње прве железничке пруге на територији Републике Српске, у Галерији Архива, постављена је изложба фотографија и докумената „Жељезнице у Краљевини Југославији 1918–1941“, чији су аутори и Верица Стошић и мр Бојан Стојнић, који је и говорио о изложби.

На овом свечаном скупу, након одржаног говора Градоначелник Зајечара г-дин. Велимир Огњеновић отворио је изложбу за многобројну публику.

Заинтересовани могу разгледати ову поставку изложбе до краја септембра 2014. године.