ПУБЛИКАЦИЈА „НИКОЛА ПАШИЋ КРОЗ ГРАЂУ ИСТОРИЈСКОГ АРХИВА У ЗАЈЕЧАРУ“ ПРЕДСТАВЉЕНА У НЕГОТИНУ

Неготин, 7. септембар 2023. године – Историјски архив „Тимочка крајина“ Зајечар поново је имао част и задовољство да једно од својих издања представи неготинској публици. Публикација под насловом „Никола Пашић кроз грађу Историјског Архива у Зајечару“, реализована средствима Министарства културе, представљена је у Историјском архиву Неготин.

У име домаћина, публици се обратио Ненад Војиновић, директор Архива у Неготину. О издавачкој делатности Архива у Зајечару, настанку публикације и животу Николе Пашића са публиком су разговарали Агим Јанузи, архивски саветник Архива у Зајечару, као и Никола Милутиновић и Бора Димитријевић, једни од приређивача публикације. На крају промоције, питања и запажања историјски образоване неготинске публике покренула су плодну и пријатну дискусију везану за различита питања из живота Николе Пашића, чиме је представљање књиге на посебан начин употпуњено.

Историјски архив „Тимочка крајина“ Зајечар захваљује домаћинима на организацији промоције и неготинској публици на посети и разговору.