ИЗЛОЖБА ПРЕДШКОЛАЦА У АРХИВУ

Зајечар, 28.5.2019. – У галерији Историјског архива „Тимочка крајина“ отворена је изложба радова ,,Мој град“, чији су аутори предшколци из припремне групе зајечарског вртића ,,Љиљан“, генерације 2012/13. Изложба је приређена у оквиру пројекта током чије реализације су малишани посећивали државне институције, локалне установе културе, образовне установе и спомен-обележја у Зајечару.

На 29 изложбених паноа, предшколци су кроз цртеже, пренели своје утиске о местима која су посетили и бројним стварима које су током извођења пројекта научили.

Изложба је отворена приредбом у извођењу малишана. Том приликом, уз пратњу гитаре Бојана Ћирића, предшколци су песмом, игром и рецитацијама подсетили посетиоце на богату историју, културно наслеђе и разноликост којима се град Зајечар поноси.

У реализацији пројекта, осим самих предшколаца, учествовале су васпитачице Тања Крстић и Тијана Голубовић Мицић, као и родитељи деце из вртића, уз подршку предшколске установе „Ђулићи“ и Историјског архива „Тимочка крајина“.