ИЗЛОЖБА И ПУБЛИКАЦИЈА ПОВОДОМ 50. ГОДИШЊИЦЕ ОСНИВАЊА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ ЗАЈЕЧАР

Зајечар, 1.10.2022. године – Историјски архив „Тимочка крајина“ Зајечар имао је част и задовољство да учествује у обележавању 50. годишњице оснивања Адвокатске коморе Зајечар. Тим поводом, у зајечарском Позоришту је приређена свечана академија. У позоришном фоајеу, Архив је овом приликом представио гостима изложбену поставку под насловом „Наших пола века – Адвокатска комора Зајечар 1972–2022“.

Изложба представља јавности документа и фотографије које сведоче о раду адвоката у Тимочкој Крајини у периоду од почетка 20. века до данашњих дана. Поставка приказује архивску грађу Историјског архива у Зајечару и документацију из архиве Адвокатске коморе Зајечар.

У сарадњи са Комором, Архив је и суиздавач публикације под насловом „Запис о адвокатима коморе адвоката Зајечар“, која јавности представља имена из уписника адвоката Адвокатске коморе Зајечар, списак чланова органа Коморе, као и преглед седница њене Скупштине. „Запис“ је обогаћен прилозима, међу којима је и архивска грађа зајечарског Архива. Приређивач је адвокат Слађана Богдановић.