У АРХИВУ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА О ХЛАДНОМ РАТУ

 Зајечар, 10.11. 2016. године

У галерији Историјског Архива у Зајечару  отворена је изложба „Хладни рат: узроци – историја – последице“, која је организована  у оквиру обележавања 180 година Гимназије у Зајечару, чиме је настављена вишегодишња сарадња Архива и Гимназије.

1. naslovna

Ради се о изложби Берлинског центра за студије Хладног рата, основаног 2015. и Савезне фондације за обраду последица диктатуре Јединствене социјалистичке партије Немачке (СЕД), која говори о периоду Хладног рата 1945-1991. год.

DSC04819

На отварању изложбе говорили су Маја Митровић професорка немачког језика у Зајечарској Гимназији, Дени Павловић, представник Рекултуре и Jutta Sieberz – Pozza, координатор Централе за немачке школе у иностранству и спровођење испита за немачку језичку диплому ДСД.

DSC04761

Разгледање ове поставке изложбе омогућили су амбасада Немачке у Београду, невладина организација Рекултура, Гимназија у Зајечару и Историјски архив у Зајечару. Изложбу за посетиоце поставили су запослени у Историјском архиву:  Агим Јанузи, виши архивист,  Иван Потић, виши библиотекар и Миљан Ћирић, виши архивист. Изложба се може разгледати до краја овог месеца.