ИЗЛОЖБУ „ЧУВАРИ АРХИВСКОГ НАСЛЕЂА (1948–2018)“ ОТВОРИО МР НЕБОЈША СИМЕОНОВИЋ

Зајечар, 19.04.2018.

– У Историјском архиву „Тимочка крајина“, поводом 70 година рада и Дана архива отворена је изложба докумената и фотографија  „Чувари архивског наслеђа (1948-2018)”. Ова изложбена поставка је рад више аутора (Зоран Јанковић, Драган Живковић и Агим Јанузи). Изложбу је отворио мр Небојша Симеоновић, предавач на Факултету за менаџмент Зајечар, и аутор најновијег документарног филма о Архиву поводом седам деценија рада.

Изложбена поставка говори о настанку и развоју Архива и дешавањима која су пратила делатност Архива у протеклих седам деценија. На 25 паноа са око 300 докумената и фотографија посетиоци су могли да виде рад и резултате рада Архива, у једном хронолошком низу. Циљ је био да се новим генерацијама што више приближи значај  и делатност Архива у заштити културног наслеђа.

О изложби су говорили:  Велибор Тодоров, директор Архива у Зајечару, Зоран Јанковић, један од аутора изложбе, и мр Небојша Симеоновић, дугогодишњи сарадник Архива, који је и отворио ову изложбу.

Поред медија на отварњу изложбе присуствовале су бројне званице које су увеличале јубилеј – 70 година од оснивања Архива у Зајечару.

 

Ова изложба се може разгледати у галерији Историјског архива у Зајечару у наредних 30 дана.

А.Ј.