У РЕНОВИРАНОЈ ГАЛЕРИЈИ АРХИВА У ЗАЈЕЧАРУ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ САД – СРБИЈА  1918–2018, ДИПЛОМАТСКИ И КУЛТУРНИ ОДНОСИ”

Зајечар, 22.2.2018.  – У Историјском архиву „Тимочка крајина“, са почетком у 12 часова отворена је изложба „ САД – СРБИЈА  1918-2018, дипломатски и културни односи”. Изложбу је отворила госпођа Ерика Кин, аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду.

Пројекат „САД – СРБИЈА 1918–2018, дипломатски и културни односи”, је коауторски рад г-дина Боре Димитријевића из Зајечара, и г-дина Миладина Милошевића из Београда, и говори о дешавањима на дипломатском и културном плану између две државе у наведеном периоду. Ова изложба у Зајечару је прва у низу од 16 градова Србије које ће аутори са поставком и PowerPoint презентацијом  обићи до краја године.

О изложби су говорили:  Велибор Тодоров, директор Архива у Зајечару, Вујадин Милошевић, градски већник за културу Града Зајечара, Бора Димитријевић, један од аутора изложбе, и госпођа Ерика Кин, аташе за културу Америчке амбасаде, која је и отворила изложбу у препуној, реновираној галерији Архива.

Циљ је био да се новим генерацијама што више приближе српско – амерички односи кроз документе и фотографије, исприча прича о пријатељству и вези између људи која траје већ 100 година.

Други део пројекта PowerPoint презентација  приказана је у Тимочком Омладинском центру.

Ова изложба се може разгледати у галерији Историјског архива у Зајечару до 13. марта 2018. године.

А.Ј.