У издању архива у Зајечару промовисана књига „Зајечарски извиђачи”, аутора Небојше Симеоновића

Зајечар, 3.12.2015. 

Поводом обележавања 60. година постојања и успешног рада Одреда извиђача “Ђорђе Симеоновић” из Зајечара, у сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару, у четвртак, 3. децембра промовисана је књига “Зајечарски извиђачи”, аутора Небојше Симеоновића у издању Историјског архива „Тимочка крајина“ Зајечар.

DSC02537

Књига је представљена на 336 страница, и садржи 389 слика, 81 диплому и признање, 47 јубиларних ознака са радних акција,  11 докумената и  42 новинска чланка.

Књига говори о настанку извиђачке организације у овом делу Србије, његовим оснивачима, успесима које су постизали током 60 година постојања, великим акцијама, говори о младости, храбрости, хуманости, али и дружењу и пријатељству, које остаје за сва времена.

Neli

Одред је основан 1955. године, и од тада па до данас, према речима аутора кроз њега је прошло на хиљаде младих. Грађа коришћена за настанак ове књиге, систематски је прикупљана дуги низ година и биће предата на чување Историјском архиву у Зајечару.

На промоцији књиге говорили су: Предраг Ницић, старешина Одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“, проф. др. Небојша Паунковић, рецензент књиге, за издавача Велибор Тодоров – директор Архива у Зајечару, и аутор књиге Небојша Симеоновић, инжињер геодезије и магистар економије.

Уз пригодан музички програм промоцији књиге присуствовале су бројне званице. Делове текстова из књиге читали су: Ивана Живић и Ирена Станојевић Јовић.

А.Ј.